Γαλλία: Στο νοσοκομείο με Covid η υπ. Πολιτισμού - Πήρε εξιτήριο η υπ. Εργασίας

Γαλλία: Στο νοσοκομείο με Covid η υπ. Πολιτισμού - Πήρε εξιτήριο η υπ. Εργασίας

Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Ροζελίν Μπασελό διακομίσθηκε σε νοσοκομείο με COVID-19, ενώ η υπουργός Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν πήρε εξιτήριο μετά τη νοσηλεία της για λίγες μέρες, εν μέσω ενός γρήγορα κλιμακούμενου τρίτου κύματος της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Η υπουργός Πολιτισμού θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για λίγες μέρες, αναφέρει το υπουργείο της σε ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι «η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

«Ο γιατρός της συνέστησε αυξημένη παρακολούθηση στο νοσοκομείο για κάποιες προσεχείς μέρες», δήλωσαν παράλληλα πηγές του περιβάλλοντός της στο AFP.

Η 74χρονη υπουργός Πολιτισμού είχε ανακοινώσει το Σάββατο με μήνυμά της στο Twitter ότι διεγνώσθη θετική στον νέο κορονοϊό «έπειτα από αναπνευστικά συμπτώματα» που παρουσίασε.

Η Ροζελίν Μπασελό είναι το δεύτερο μέλος της γαλλικής κυβέρνησης που ασθένησε πρόσφατα από τον νέο κορονοϊό και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, μετά την 59χρονη υπουργό Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν, η οποία είχε εισαχθεί την Παρασκευή στο νοσοκομείο.

Η Μπορν ανακοίνωσε σήμερα σε μήνυμά της στο Twitter ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο είχε τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση, οκτώ ημέρες μετά την διάγνωσή της με COVID-19.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας είχε δηλώσει χθες Τρίτη το βράδυ στο Reuters ότι η Μπορν τα πήγαινε καλά, μετά την μεγάλη αδυναμία που αισθανόταν την περασμένη εβδομάδα.

Πρώην υπουργός Υγείας, η Μπασελό διορίστηκε τον Ιούλιο επικεφαλής του υπουργείου Πολιτισμού, διαδεχόμενη στη θέση αυτή τον Φρανκ Ριστέρ, ο οποίος επίσης είχε προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό πριν από έναν χρόνο. Μετά τον διορισμό της, η Μπασελό χειάστηκε να διαχειριστεί τον αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης στον κόσμο του πολιτισμού, μεταξύ των οποίων τα μουσεία, ο κινηματογράφος και ο τομέας του ζωντανού θεάματος, που έχουν κλειστές τις πύλες τους από τις 30 Οκτωβρίου.

Η COVID-19 έχει επισήμως στοιχίσει τη ζωή σε 92.935 ανθρώπους στη Γαλλία, όπου οι ενδείξεις για έξαρση της επιδημίας πληθαίνουν εδώ και μέρες.

Συνολικά 27.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με COVID-19 σε γαλλικά νοσοκομεία και χθες ο αριθμός αυτών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός αυξήθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών στους 4.634, σε σύγκριση με τους σχεδόν 5.000 κατά το δεύτερο lockdown του Νοεμβρίου και των περισσότερων από 7.000 τον Απρίλιο του 2020.

«Ο επόμενος μήνας θα είναι κόλαση. Πέσαμε σε τοίχο. Περιοριστικά μέτρα θα έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα», δήλωσε ο Ζαν-Φρανσουά Τιμσί, επικεφαλής της ΜΕΘ σε νοσοκομείο του Παρισιού.