Γαλλία: Πρέπει να ακυρωθούν οι εορτασμοί Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς

Γαλλία: Πρέπει να ακυρωθούν οι εορτασμοί Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς
APimages

Οι παραδοσιακοί εορτασμοί για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα πρέπει να ακυρωθούν φέτος λόγω των φόβων ότι μπορεί να οδηγήσουν σε νέα έξαρση της επιδημίας της COVID-19, δήλωσε σήμερα ο Ζουλιέν Λανγκλέ, διευθυντής νοσοκομείου στο Παρίσι, στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Ο Λανγκλέ δήλωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος τα πάρτι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς –γνωστής ως Σεν Σιλβέστρ-- να καταλήξουν μια «τεράστια διαγενεακή εστία που θα μπορούσε να αποτελέσει την αιτία ενός πιθανού τρίτου κύματος» της COVID-19.

«Θα έλεγα, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι πρέπει να ακυρώσουμε τα Χριστούγεννα και το Σεν-Σιλβέστρ», δήλωσε ο Λανγκλέ, που εργάζεται στο νοσοκομείο Antony στην περιοχή του Παρισιού.

Η Γαλλία εισήλθε σε δεύτερο, πανεθνικό lockdown για να ανακόψει την εξάπλωση της COVID-19 στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά κάποιοι πολιτικοί και ειδικοί σε θέματα υγείας ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο οι αριθμοί της COVID-19 ίσως αρχίσουν να μειώνονται, επιτρέποντας να «ανοίξει» εκ νέου η χώρα εγκαίρως για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Με πάνω από 1,8 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα από το ξέσπασμα της επιδημίας, η Γαλλία έχει τον τέταρτο υψηλότερο στον κόσμο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ