Γαλλία: Δύο νεκροί και 4 τραυματίες μετά από επίθεση με μαχαίρι

Γαλλία: Δύο νεκροί και 4 τραυματίες μετά από επίθεση με μαχαίρι

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης με μαχαίρι, που πραγματοποίησε ένας άντρας στην περιοχή Ρομάν σιρ Ιζέρ στα νοτιονατολικά της χώρας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση έλαβε χώρα το πρωί έξω από έναν φούρνο, όπου οι πελάτες είχαν σχηματίσει ουρά και συνεχίστηκε σε άλλα καταστήματα στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τη δήμαρχο Μαρία Ελέν Τοραβάλ, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης, που δηλώνει πως είναι Σουδανός πρόσφυγας, συνελήφθη.

Παράλληλα, αναφέρεται πως η ζωή των τραυματιών δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, εκτός από έναν ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι ο άνδρας επέλεγε τυχαία τα θύματά του, ενώ κυκλοφορούσε γύρω από το κέντρο της πόλης, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν να αποσαφηνίσουν τη φύση και τις συνθήκες του εγκλήματος.

Ο δράστης είπε ότι γεννήθηκε το 1987 και δεν είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας, βάσει των στοιχείων που έδωσε, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.