Γαλλία: Δύο νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες

Γαλλία: Δύο νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες

Δύο άνθρωποι εντοπίσθηκαν σήμερα νεκροί, καθώς από την Παρασκευή σαρωτικές πλημμύρες πλήττουν την νοτιοανατολική Γαλλία, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της περιφέρειας του Βαρ, ένας άνθρωπος εντοπίσθηκε νεκρός κοντά στο Μουί, περιοχή ανάμεσα στην Νίκαια και την Μασσαλία.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για τον αγνοούμενο που είχε αναφερθεί νωρίτερα από τις αρχές, ο οποίος έπεσε χθες από μια βάρκα διάσωσης κοντά στο Μουί.

Εξάλλου, ακόμα ένα πτώμα εντοπίσθηκε μέσα σε αυτοκίνητο στο Καμπάς, ένα κοντινό χωριό, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν γνωστοποιήσει ότι ένας 77χρονος αγνοείται από το Σάββατο το πρωί στο Σεντ Αντονάν ντι Βαρ.

Σύμφωνα με το Reuters, ποτάμια υπερχείλισαν στη νοτιοανατολική Γαλλία, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές, καθώς σπίτια πλημμύρισαν και δέντρα, οχήματα και βάρκες παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους, με τις βροχοπτώσεις να συνεχίζονται και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή, αν και με μικρότερη ένταση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ αργότερα σήμερα πρόκειται να μεταβεί στο Βαρ προκειμένου να συναντήσει θύματα και διασώστες και να συντονίσει τις περαιτέρω ενέργειες του κρατικού μηχανισμού.

Φωτογραφία: AP