Γαλλία: Χειροπέδες σε φερόμενο ισλαμιστή που μαχαίρωσε δεσμοφύλακες

Γαλλία: Χειροπέδες σε φερόμενο ισλαμιστή που μαχαίρωσε δεσμοφύλακες

Μέλη των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, κατάφεραν να συλλάβουν έναν κρατούμενο, που μαχαίρωσε σήμερα δύο δεσμοφύλακες, προτού ταμπουρωθεί για τουλάχιστον 10 ώρες σε ένα δωμάτιο, που χρησιμοποιείται για το επισκεπτήριο στις φυλακές, σε μια επίθεση, την οποία η γαλλική κυβέρνηση χαρακτήρισε τρομοκρατικό περιστατικό.

Ο δράστης ξεκίνησε την επίθεσή του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της συντρόφου του, φωνάζοντας Αλαχού Ακμπάρ, την ώρα που τραυμάτιζε τους δύο δεσμοφύλακες, μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ.

«Ο κρατούμενος κι η σύντροφός του συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας RAID» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Νικολά Καστανέρ στο Twitter.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι και οι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της.

Ένα φωτογράφος του Reuters, που βρέθηκε έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα, άκουσε εκρήξεις από τη φυλακή, την ώρα που κομάντο της αστυνομίας ξεκίναγαν την επιχείρηση για να μπει ένα τέλος στο πολύωρο θρίλερ.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλ Μπελουμπέ, από την πλευρά της, δήλωσε νωρίτερα πως ο κρατούμενος ήταν στον κατάλογο των προσώπων που συνιστούν εν δυνάμει απειλή για φερόμενες ισλαμιστικές διασυνδέσεις.

Ο κρατούμενος εξέτιε ποινή κάθειρξης 30 ετών για ένοπλη ληστεία, απαγωγή, φόνο στη φυλακή του Κοντ σιρ Σαρτ, στην περιοχή της Νορμανδίας, στη βόρεια Γαλλία. Φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε στη φυλακή, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την τρομοκρατική φύση της επίθεσης» είπε η Μπελουμπέ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο ένας φύλακας τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστεί πώς ο κρατούμενος βρήκε το μαχαίρι και εάν εμπλέκεται η σύζυγός του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ