Αύξηση θανάτων και κρουσμάτων κορονοϊού - Ακόμα 833 νεκροί
Γαλλία

Αύξηση θανάτων και κρουσμάτων κορονοϊού - Ακόμα 833 νεκροί

Σημαντική αύξηση στον αριθμό νεκρών αλλά και των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο η Γαλλία, όπου ακόμα 833 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν.

Πλέον ο συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα ανήλθε σε 8.911, εκ των οποίων οι 6.494 απεβίωσαν σε νοσοκομεία (605 τις τελευταίες 24 ώρες), ενώ ακόμα 2.417 κατέληξαν σε άλλα ιδρύματα και γηροκομεία.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 5.171 νέα κρούσματα κορονοϊού, σχεδόν τα διπλάσια από την Κυριακή (2.886), με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται στα 98.010

Συνολικά, νοσηλεύονται 29.722 άνθρωποι προσβεβλημένοι από τον ιό και 7.072 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή τους να θεωρείται κρίσιμη. Οι 94 εξ αυτών μπήκαν σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο.

Αξιωματούχοι της Υγείας ανέφεραν ακόμα πως περισσότεροι από 550 ασθενείς που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, έχουν απομονωθεί από τις 18 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Βεράν τόνισε πως η κυβέρνηση θα «τρέξει» μια μαζική επιχείρηση παρακολούθησης των ευπαθών ομάδων, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο σε ηλικιωμένους, αλλά και σε προσωπικό, που βρίσκονται σε γηροκομεία.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας κάλεσε τους Γάλλους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα καραντίνας, των οποίων έκρινε πως «ο αντίκτυπος... είναι ορατός στις περιοχές όπου ο ιός είχε μεγάλη διασπορά».

Όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει και «η πίεση είναι ισχυρότερη, τεράστια στα νοσοκομεία και γι αυτόν τον λόγο, επαναλαμβάνω ότι η καραντίνα πρέπει να συνεχιστεί (...). Είναι στιγμή να μείνουμε στα σπίτια μας και να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια απομόνωσης», τόνισε.