Γαλλία: Άνω των 60% των κρουσμάτων συνδέονται με τη βρετανική παραλλαγή

Γαλλία: Άνω των 60% των κρουσμάτων συνδέονται με τη βρετανική παραλλαγή

Περισσότερο από το 60% όλων των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που καταγράφονται στη Γαλλία συνδέονται με το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ. "Παρ' όλα αυτά, από τώρα δεν αντιμετωπίζουμε μια εκθετική αύξηση στην COVID-19".

"Η κυκλοφορία του ιού επιταχύνθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες και αυτό συνδέεται σαφώς με τη βρετανική παραλλαγή", διευκρίνισε ο Καστέξ κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου για την COVID-19.

Παρότι ο ιός δεν αυξάνεται εκθετικά, το σύστημα υγείας παραμένει υπό πολύ μεγάλη πίεση, πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η Γαλλία θα επεκτείνει το μέτρο της καραντίνας του σαββατοκύριακου στην περιοχή περιμετρικά της ακτής της Μάγχης στο Καλαί, έπειτα από παρόμοιες καραντίνες που επιβλήθηκαν περιμετρικά της Νίκαιας και της Δουνκέρκης.

Ο Καστέξ πρόσθεσε ότι οι περιοχές Οτ-Αλπ, Εν και Ομπ πιθανόν να προστεθούν σε μια σειρά νομών που είναι σε κατάσταση συναγερμού αλλά πρόσθεσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ανάγκη να επιβληθεί αυστηρή καραντίνα το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο Γάλλος πρωθπουργός.

Η χώρα θα επεκτείνει μαζικά τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 στις περιοχές υψηλού κινδύνου, επισήμανε.

Ο Καστέξ δήλωσε ότι η χώρα έπρεπε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει μια νέα καραντίνα σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Η Γαλλία υπολογίζει να εμβολιάσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα μέσα Απριλίου, 20 εκατομμύρια μέχρι τα μέσα Μαΐου και 30 εκατομμύρια μέχρι το καλοκαίρι.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι έως σήμερα 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, μεταξύ των οποίων 1,8 εκατομμύριο που έχει λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου.

ΑΓ