G7: Ανακοίνωσαν οικονομική βοήθεια ύψους 19,8 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

G7: Ανακοίνωσαν οικονομική βοήθεια ύψους 19,8 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών της G7 δήλωσαν την Παρασκευή ότι θα δώσουν 19,8 δισ.δολάρια για την Ουκρανία και δεσμεύτηκαν να παράσχουν περισσότερη οικονομική στήριξη εάν χρειαστεί, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι οικονομικοί ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας -το G7- διεξήγαγαν συνομιλίες στη Γερμανία για να χρηματοδοτήσουν το Κίεβο εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία.

«Το 2022, έχουμε κινητοποιήσει 19,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ δημοσιονομικής στήριξης, συμπεριλαμβανομένων 9,5 δισ. πρόσφατων δεσμεύσεων για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να κλείσει το χρηματοδοτικό της κενό και να συνεχίσει να διασφαλίζει την παροχή βασικών υπηρεσιών στον ουκρανικό λαό», ανέφερε η G7 στην ανακοίνωσή της.

«Επιπλέον, χαιρετίζουμε τις συνεχιζόμενες εργασίες μεταξύ της G7 και των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για περαιτέρω ουσιαστική χρηματοδότηση προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης ιδίως της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έως και 9 δισ. ευρώ επιπλέον μακροοικονομική χρηματοδοτική βοήθεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η πρόσθετη προγραμματισμένη στήριξη σε ουκρανικές κρατικές επιχειρήσεις και στον ιδιωτικό τομέα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και της Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης ανέρχεται σε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια», ανέφερε.

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του πολέμου και πέραν αυτού και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα όπως χρειάζεται», δήλωσε η G7.