Γ. Ρος: Οι επιπλέον δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα μπορούν να αποφευχθούν

Γ. Ρος: Οι επιπλέον δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα μπορούν να αποφευχθούν

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Financial Times που κυκλοφορεί σήμερα ότι ενδέχεται να αποφευχθεί η επιβολή επιπρόσθετων δασμών στα αυτοκίνητα, τα ανταλλακτικά τους και άλλα συναφή είδη που εισάγονται στη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω νέων διαπραγματεύσεων.

«Μία [επιλογή] θα ήταν να πω “δεν πρόκειται να κάνω τίποτα”, μια δεύτερη θα ήταν να επιβάλλω [επιπρόσθετους] δασμούς σε κάποια ή σε όλες [τις χώρες μέλη της ΕΕ]... η τρίτη θα μπορούσε να είναι μια διαπραγμάτευση κάποιας μορφής», τόνισε ο Ρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική οικονομική εφημερίδα και δημοσιεύεται σήμερα. Αναφερόταν στις επιλογές που θα προτείνει να εξετάσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Εξάλλου, ερωτηθείς για τις συνομιλίες με την Κίνα με σκοπό να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, ο Ρος είπε πως το Πεκίνο εφαρμόζει «με καλή πίστη» τις δεσμεύσεις που ανέλαβε τον Οκτώβριο να προχωρήσει σε μεγάλες αγορές αγροδιατροφικών προϊόντων αμερικανικής προέλευσης.

Ακόμη, καθώς η γενική άδεια την οποία έχει δώσει η κυβέρνηση Τραμπ σε αμερικανικές εταιρείες να προμηθεύουν τη Huawei οδεύει να λήξει τον Νοέμβριο, ο Ρος είπε στην εφημερίδα ότι η προθεσμία αυτή δεν είναι ανελαστική και ενδέχεται να δοθεί παράταση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP