Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, 13:06

-A +A

Γ. Χαν: Kάθε ψήφος μετρά στο δημοψήφισμα στην πΓΔΜ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, 13:06
Γ. Χαν: Kάθε ψήφος μετρά στο δημοψήφισμα στην πΓΔΜ
-A +A

«Κάθε ψήφος έχει ιδιαίτερη σημασία» τόνισε από τα Σκόπια ο Επίτροπος της Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος χαιρέτισε τη συμφωνία των Πρεσπών «μετά από πολλές προσπάθειες επίλυσης του ονοματολογικού υπό την αιγίδα των ΗΕ».

Το τελευταίο διάστημα ανώτατοι αξιωματούχοι από όλον τον κόσμο επισκέφθηκαν τα Σκόπια προκειμένου να δείξουν την έμπρακτη υποστήριξή τους προς την κυβέρνηση και τις προσπάθειές της για θετική έκβαση του δημοψηφίσματος.

Ο Επίτροπος της Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, με την ευκαιρία συμμετοχής του σε διάσκεψη της ΕΕ για τα ΜΜΕ συνομίλησε με την ηγεσία της χώρας, με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης αλλά και με πολίτες επισκεπτόμενος την πόλη Στιπ.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη Deutsche Welle, o Χαν χαιρέτισε τη συμφωνία «μετά από πολλές προσπάθειες επίλυσης του ονοματολογικού υπό την αιγίδα των ΗΕ» και τόνισε ότι αργά ή γρήγορα θα προλειάνει το έδαφος για την ένταξη ολόκληρης της περιοχής στην ΕΕ. Ποιο είναι το μήνυμά του προς τους πολίτες της ΠΓΔΜ;

«Όπου γίνονται εκλογές ή δημοψηφίσματα ο λαός πρέπει να κάνει χρήση του δημοκρατικού του δικαιώματος συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία. Όπως είδαμε και στη Μ. Βρετανία κάθε ψήφος έχει ιδιαίτερη σημασία. Πρόκειται για το μέλλον της χώρας κυρίως της νέας γενιάς και των ανθρώπων μεσαίας ηλικίας που έχουν συμφέρον από την καλή εξέλιξη της χώρας. Αυτοί θα πρέπει να κάνουν την επιλογή τους εν ελευθερία, πρόκειται για ένα σημαντικό δείγμα ώριμης δημοκρατίας».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα