Φωτιά σε ρωσικό αεροπλανοφόρο - Έξι τραυματίες

Φωτιά σε ρωσικό αεροπλανοφόρο - Έξι τραυματίες

Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί από τη φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι αγνοούνται τρεις εργάτες, όμως οι δύο εντοπίστηκαν. Ένας εξακολουθεί να αγνοείται. «Έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», διευκρίνισε πηγή των υπηρεσιών διάσωσης στο TASS.

Σύμφωνα με το Russia Today η φωτιά στο αεροπλανοφόρο που είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μούρμανσκ έχει πλέον επεκταθεί στα 120 τετραγωνικά μέτρα και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» είχε ήδη υποστεί ζημιές τον Οκτώβριο 2018 όταν είχε βυθιστεί η πλωτή δεξαμενή στην οποία βρισκόταν. Το αεροπλανοφόρο έχει μήκος 305 μέτρα και αποτελεί τη ναυαρχίδα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.  

Το πρακτορείο Ria Novosti, το οποίο επικαλείται τη διεύθυνση του ναυπηγείου Ζβεζντότσκα όπου γίνονται οι εργασίες, μετέδωσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια ηλεκτροκόλλησης.

«Πρόκειται για ανθρώπινο λάθος», επεσήμανε ο Αλεξέι Ραχμάνοφ επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας που διαχειρίζεται το ναυπηγείο μιλώντας στο Interfax. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να το αν τηρούνταν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι βρίσκονταν στο αεροπλανοφόρο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, σύμφωνα με τη διεύθυνση του ναυπηγείου. «Όλοι όσοι συμμετείχαν σε εργασίες στο αεροπλανοφόρο απομακρύνθηκαν», πρόσθεσαν.