Φιλιππίνες: Στους 22 οι νεκροί από την κατολίσθηση - Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, 10:18
-A +A
Φιλιππίνες: Στους 22 οι νεκροί από την κατολίσθηση - Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Στους 22 ανέρχονται έως τώρα οι νεκροί από την κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες στις κεντρικές Φιλιππίνες καταπλακώνοντας δύο χωριά.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες καθώς δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση τμήματος ενός λόφου εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων στο νησί Σέμπου. Η νέα αυτή καταστροφή σημειώθηκε λίγο μετά το πέρασμα του τυφώνα Μανγκούτ, ο οποίος έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 88 ανθρώπους στο βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων, οι περισσότεροι από τους οποίους σκοτώθηκαν επίσης από κατολίσθηση.

Ο τυφώνας Μανγκούτ δεν συνδέεται άμεσα με την κατολίσθηση στο Σέμπου, όμως προκάλεσε σφοδρότερες βροχοπτώσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο κατολισθήσεων σε όλες τις Φιλιππίνες. Στο Σέμπου οι διασώστες έχουν ανασύρει 22 πτώματα, σύμφωνα με τον Τζούλιους Ρέγκνερ, εκπρόσωπο της πολιτικής προστασίας.

Περίπου 200 άνθρωποι --διασώστες, πυροσβέστες και ειδικοί-- χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό εξακολουθούν να αναζητούν περίπου 100 ανθρώπους που αγνοούνται, διευκρίνισε ο ίδιος.

Στο μεταξύ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον επιθεωρητή της αστυνομίας Ρόντερικ Γκονζάλες, μετέδωσαν ότι έχουν ήδη διασωθεί πολλοί άνθρωποι ζωντανοί.

«Υπάρχουν σημεία ζωής. Κάποιοι από αυτούς (τους εγκλωβισμένους) κατάφεραν να στείλουν μήνυμα με το κινητό τους τηλέφωνο», εξήγησε, αναπτερώνοντας τις ελπίδες ότι πολλοί από τους εγκλωβισμένους είναι ζωντανοί, παγιδευμένοι σε σημεία που υπάρχουν θύλακες αέρα.

Οι Φιλιππίνες πλήττονται κάθε χρόνο από περίπου είκοσι τυφώνες, που προκαλούν τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τη φτώχεια που επηρεάζει εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα