Εξαφάνιση Μαντλίν: Εξετάζεται η εμπλοκή του Γερμανού παιδόφιλου σε ακόμα 2 εξαφανίσεις ανηλίκων

Εξαφάνιση Μαντλίν: Εξετάζεται η εμπλοκή του Γερμανού παιδόφιλου σε ακόμα 2 εξαφανίσεις ανηλίκων

Οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας οι οποίες εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ πιθανή σχέση του φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μάντλιν ΜακΚάν, με την εξαφάνιση της 5χρονης Γερμανιδας Ίνγκα, ερευνούν και τρίτη εξαφάνιση ανηλίκου, του 6χρονου Ρενέ Χάζεε, η οποία ενδεχομένως και αυτή σχετίζεται με τις προηγούμενες δύο. 

Όπως γράφει η «Koelner Stadt-Anzeiger» (έκδοση Σαββάτου) η αστυνομία  ερευνά την σχέση του 43χρονου Γερμανού, φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της Μάντλιν, με την απαγωγή του Ρενέ επίσης σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εξάχρονος Ρενέ είχε εξαφανιστεί σε μια παραλία του Αλγκάρβε το 1996, όταν διέφυγε για λίγο της προσοχής της μητέρα του και του συντρόφου της. Η υπόθεση συνέβη έντεκα χρόνια πριν από την παγκοσμίως γνωστή εξαφάνιση της -τότε τρίχρονης- Μάντλιν στην πόλη Πράια ντα Λουζ, του Αλγκάρβε.

Ο Αντρέας Χάζεε, πατέρας του Ρενέ, είπε στην εφημερίδα της Κολωνίας ότι ελπίζει πως τώρα θα μπορέσει να μάθει τι απέγινε ο γιός του, αλλά δεν πιστεύει ότι ο Ρενέ είναι ακόμα ζωντανός.

Υπενθυμίζεται πως ο 43χρονος σήμερα Κρίστιαν Μπρύκνερ βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές στο Κέιλο, εκτίοντας ποινή κάθειρξης επτά ετών, αφού το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας στην Πορτογαλία το 2005.

Παράλληλα, μετά την δημοσιοποίηση της πιθανής εμπλοκής του στην εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν από το ξενοδοχείο όπου διέμενε για διακοπές μαζί με τους γονείς της το 2007, γερμανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστό πως το 1994 ο Μπρύκνερ είχε καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου αλλά και για άσεμνες χειρονομίες μπροστά σε παιδί.

Την Πέμπτη, γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως οι διωκτικές αρχές, εκτός από την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην εξαφάνιση της Μαντλίν, εξετάζουν την πιθανότητα ο 43χρονος να σχετίζεται και με την εξαφάνιση της 5χρονης Ίνγκα Γκέρικε τον Μάιο του 2015 από δάσος της περιοχής Νόιβεγκερσλέμπεν στο κρατίδιο της Σαξονίας Άνχαλτ, όπου βρισκόταν για πικ νικ με την οικογένειά του.

Την ίδια ώρα έγγραφα που έφερε στο φως το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκαλύπτουν ότι ο παιδόφιλος φαντασιωνόταν τον Σεπτέμβριο του 2013 σε chat στο Διαδίκτυο να απαγάγει και να κακοποιήσει σεξουαλικά κάποιο παιδί. «Θέλω να πιάσω κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσω για λίγες μέρες», φέρεται να είπε σε γνωστό του καθώς και ότι θα ήταν ασφαλέστερο να καταστρέψει στη συνέχεια τα στοιχεία…