Εθνοφρουρά για τον κορονοϊό στην Νέα Υόρκη

Εθνοφρουρά για τον κορονοϊό στην Νέα Υόρκη

Την εθνοφρουρά επιστρατεύει ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού και της συνδρομής στις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, ο Κουόμο ανακοίνωσε μια στοχευμένη στρατηγική περιορισμού για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού στο Νιου Ροσελ μια μικρή πόλη βόρεια της Νέας Υόρκης στην κομητεία Γουέστσεστερ που αποτελεί το κέντρο της επιδημίας.

Το  σχέδιο της πολιτείας, στοχεύει στη δημιουργία μιας «ζώνης ελέγχου» σε ακτίνα 1,6 χιλιομέτρων με κέντρο μια συναγωγή που πιστεύεται ότι είναι το επίκεντρο των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

«Δεν περιορίζεις ανθρώπους, αλλά τον περιορισμό στις εγκαταστάσεις», υποστήριξε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, αναγνωρίζοντας ότι αυτό θα είναι «περίοδος αποδιοργάνωσης της κοινότητας».

Από την Πέμπτη, όλες οι εγκαταστάσεις εντός της ακτίνας περιορισμού θα κλείσουν για δύο εβδομάδες για να επιτρέψουν τον ενδελεχή καθαρισμό και την εκτίμηση της κατάστασης. Η Εθνική Φρουρά θα εγκατασταθεί στην περιοχή περιορισμού για να βοηθήσει στον καθαρισμό σχολείων και την παράδοση τροφίμων σε κατοίκους σε καραντίνα, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κουόμο.