Έσσεξ: Αναζητούνται δύο νέοι ύποπτοι για το «φορτηγό της φρίκης»

Έσσεξ: Αναζητούνται δύο νέοι ύποπτοι για το «φορτηγό της φρίκης»

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των υπόπτων για την τραγωδία στο «φορτηγό της φρίκης» στο Έσσεξ, όπου εντοπίστηκαν τα πτώματα 39 ανθρώπων.

Η βρετανική αστυνομία δήλωσε σήμερα ότι αναζητά δύο αδελφούς από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Ρόναν Χιουζ, 40 ετών, και ο αδελφός του Κρίστοφερ, 34, από την κομητεία Άρμαγκ καταζητούνται ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία και διακίνηση ανθρώπων, ανέφερε η αστυνομία του Έσεξ. «Το να βρούμε και να μιλήσουμε με τους αδελφούς Χιουζ είναι κρίσιμης σημασίας για την έρευνά μας», δήλωσε ο επικεφαλής αστυνομικός επιθεωρητής Στιούαρτ Χούπερ.

Χθες Δευτέρα, ο οδηγός του φορτηγού Μόρις Ρόμπινσον εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και ξέπλυμα χρήματος. Σε βάρος του εκκρεμούν επίσης οι κατηγορίες της συνωμοσίας για τη διακίνηση ανθρώπων και της συνωμοσίας για παροχή βοήθειας σε παράνομη μετανάστευση.

Για τα τελευταία αδικήματα, η αστυνομία αναφέρει πως ο οδηγός του φορτηγού συνωμότησε με τον Ρόναν Χιουζ και άλλους, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Η αστυνομία έχει συλλάβει άλλους τρεις ανθρώπους εκτός από τον Ρόμπινσον σε σχέση με τους θανάτους αλλά τους έχει αφήσει ελεύθερους με εγγύηση. Επίσης, η ιρλανδική αστυνομία έχει συλλάβει έναν άνδρα σε σχέση με την έρευνα.