Ερντογάν: Απέρριψε το σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Ερντογάν: Απέρριψε το σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε το σχέδιο για το Μεσανατολικό του γαμπρού του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του Τζάρεντ Κούσνερ, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις του, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, πως είναι «απολύτως αδύνατο» να το δεχθεί.

«Μας είναι απολύτως αδύνατο να έχουμε θετική προσέγγιση σ'' αυτό το θέμα», δήλωσε ο Ερντογάν σε τούρκους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που ολοκληρώθηκε το σαββατοκύριακο στην Ιαπωνία.

Αυτές οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου, ένθερμου υποστηρικτή της παλαιστινιακής υπόθεσης, έγιναν μερικές ημέρες μετά την παρουσίαση από τον Κούσνερ στο Μπαχρέιν της οικονομικής πτυχής του «ειρηνευτικού σχεδίου» του που έχει στόχο την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει επενδύσεις 50 δισεκ. δολαρίων στα Παλαιστινιακά Εδάφη, όμως η Παλαιστινιακή Αρχή μποϊκοτάρισε τη σύνοδο στο Μπαχρέιν κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι επιδιώκει να επιβάλει μια πολιτική λύση που είναι δυσμενής για τους Παλαιστίνιους.

«Εξακολουθούμε να είμαστε αντίθετοι στη σύνοδο του Μπαχρέιν. Λέμε πως τα παλαιστινιακά εδάφη δεν είναι για πούλημα», δήλωσε ο Ερντογάν, τον οποίο επικαλείται σήμερα η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ