Εργατικοί: Πρόταση μομφής κατά Μέι «όταν θα είναι πιθανόν να πετύχει»

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, 22:45
-A +A
Εργατικοί: Πρόταση μομφής κατά Μέι «όταν θα είναι πιθανόν να πετύχει»

 

Το Εργατικό Κόμμα διαμήνυσε απόψε ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία πρότασης μομφής σε βάρος της κυβέρνησης της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι μόνο όταν θεωρήσει ότι θα έχει επιτυχή έκβαση.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δέχεται πιέσεις από ορισμένους βουλευτές του κόμματός του να υποβάλει πρόταση μομφής εντός της εβδομάδας, με αφορμή την απόφαση της Μέι να αναστείλει την ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος σημειώνει ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει "όταν κρίνουμε ότι έχει πιθανότητες να πετύχει".

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι αν η Μέι επιστρέψει από τις Βρυξέλλες με την ίδια συμφωνία "θα έχει απολέσει, αποφασιστικά και αδιαμφισβήτητα, την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου για το σημαντικότερο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα και το κοινοβούλιο είναι πιθανόν ότι θα προκαλέσει τις γενικέςεκλογές που χρειάζεται η χώρα μας για να μπει τέλος σε αυτό το επιζήμιο αδιέξοδο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα