Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία - Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία - Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε σε πάρκο έξω από σταθμό τρένων στο Καβασάκι, νότιο προάστιο του Τόκιο, στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί είναι ένα παιδί περίπου 7 ετών κι ένας ενήλικας, ενώ άλλα 16 άτομα, ανάμεσά τους και οκτώ παιδιά, έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα.

Νεκρός είναι και ο φερόμενος ο δράστης ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του, καθώς μετά την επίθεση προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Το περιστατικό, σημειώθηκε στις 07:44 το πρωί (τοπική ώρα), στον σταθμό του πάρκου Μετροπόλιταν, στο προάστιο Καβασάκι του Τόκιο.

«Ένας άνδρας τους μαχαίρωσε», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος του Καβασάκι, ο Ντάι Νάγκασε. «Δεχθήκαμε κλήση για βοήθεια στις 07:44 το πρωί, σύμφωνα με την οποία τέσσερις μαθητές πρωτοβάθμιου σχολείου μαχαιρώθηκαν» συμπλήρωσε.

 

«Άκουσα σειρήνες ασθενοφόρων κι είδα έναν άνθρωπο πεσμένο κάτω, αιμόφυρτο», είπε κάτοικος στο NHK. «Είδα επίσης μαθήτριες πεσμένες κάτω. Εδώ είναι ήσυχη συνοικία, είναι τρομακτικό να βλέπεις τέτοια πράγματα», πρόσθεσε.

«Φαίνεται πως κάποιος μπήκε στο σχολικό που χρησιμοποιεί η κόρη μου και τραυμάτισε πολύ κόσμο», υπογράμμισε ένας πατέρας που έσπευσε επιτόπου. Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

*φωτογραφία Reuters