Επίθεση κατά Μ. Νετανιάχου από Μ. Τσαβούσογλου, Ιμ. Καλίν και Ολ.Τσελίκ

Επίθεση κατά Μ. Νετανιάχου από Μ. Τσαβούσογλου, Ιμ. Καλίν και Ολ.Τσελίκ

Συνέχεια στην σκληρή αντιπαράθεση Β, Νετανιάχου με Τ. Ερντογάν δίνουν με tweet υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας, τα οποία επιτίθενται κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού, επειδή κατηγόρησε μέσω Twitter τη γείτονα χώρα για κατοχή της βόρειας Κύπρου και τη σφαγή γυναικόπαιδων σε κουρδικά χωριά.

Συγκεκριμένα, ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στην Τουρκία έκανε λόγο για «κατακτητή του βόρειου τμήματος της Κύπρου, του οποίου ο στρατός σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλιούτ Τσαβούσογλου στην ανάρτησή του, που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter,  ανέφερε: «Ο εισβολέας που κλωτσά ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος προσβάλλεται εύκολα: Ο Νετανιάχου είναι ένας ψυχρός δολοφόνος της εποχής μας, υπεύθυνος για σφαγές χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων και το βομβαρδισμό παιδιών σε παραλίες. Η Τουρκία δεν σταματήσει ποτέ να αποκαλύπτει την αλήθεια». 

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε: «Ο Νετανιάχου προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή για να γλυτώσει από τους μπελάδες με τις έρευνες εναντίον του στη χώρα του, αλλά μάταια. Χτυπώντας τον Ερντογάν ή χρησιμοποιώντας τους Κούρδους ως πολιτικό επιχείρημα δεν θα τον σώσει από τα εσωτερικά του προβλήματα ούτε θα κάνει τον πρόεδρό μας να σωπάσει».

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP, Ομέρ Τσελίκ στο προσωπικό του twitter ανέφερε: «Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου νιώθει άβολα με τις προειδοποιήσεις του πρόεδρου μας εξ ονόματος των καταπιεσμένων. Νιώθει άβολα γιατί τα γεγονότα δεν μπορούν να κρυφτούν. Κρατείστε το στο μυαλό σας ότι ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να εξακολουθήσει να ελπίζει και να συνεχίζει να ενοχλεί τους καταπιεστές». 

Ακολούθως σε δεύτερη ανάρτηση αναφέρει: «Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας έχουν διαταράξει τις επιχειρήσεις του Νετανιάχου με τους στόχους εναντίον του PKK, που εκτελεί τρομοκρατικές πράξεις εναντίον των πολιτών μας και των καταπιεσμένων Σύριων, ανεξαρτήτως γυναικών και παιδιών».