Επίσημα υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο o Μάικλ Μπλούμπεργκ

Επίσημα υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο o Μάικλ Μπλούμπεργκ

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε και επισήμως, όπως αναμενόταν το τελευταίο διάστημα, την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020. Αποκαλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ «απειλή για το μέλλον της χώρας», ο 77χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης γίνεται έτσι ο 18ος Δημοκρατικός που μπαίνει στη «μάχη», τρεις περίπου μήνες πριν την αναμέτρηση της Άιοβα, όπου ανοίγει η αυλαία των προκριματικών.

«Θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές με στόχο να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ και να ξαναφτιάξω την Αμερική. Δεν αντέχουμε άλλα τέσσερα χρόνια των απερίσκεπτων και ανήθικων ενεργειών του προέδρου Τραμπ», αναφέρει στον ιστότοπό του.

O 77χρονος Μπλούμπεργκ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με το ύψος της περιουσίας του να εκτιμάται στα 50 δισεκατ. δολάρια. Ο ίδιος είχε ήδη δεσμευτεί πως θα ξοδέψει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βοηθήσει στην ήττα του Τραμπ το 2020, ανεξάρτητα από το εάν θα κατέβαινε ως υποψήφιος.

Ο ιδρυτής του ομώνυμου πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg LP αγόρασε διαφημιστικό τηλεοπτικό χρόνο αξίας 31 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίπου 20 αμερικανικές πολιτείες για την τρέχουσα εβδομάδα, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ που κατείχε ο Μπαράκ Ομπάμα, με τα σχεδόν 25 εκατομμύρια δολάρια τα οποία δαπανήθηκαν την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012. Μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας αγόρασε τηλεοπτικό χρόνο αξίας 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην πόλη του Λος Άντζελες και ενός εκατομμυρίου στην Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι και στο Ορλάντο.

Η κίνηση αυτή του Μπλούμπεργκ προκάλεσε την οργή της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών και συγκεκριμένα των υποψηφίων για το χρίσμα Μπέρνι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Ο πρώτος μάλιστα δήλωσε «αηδιασμένος από το γεγονός ότι κάποιος δεν μπορεί να χτίσει υποστήριξη από τη βάση και την αγοράζει».