Επικαιροποιήθηκε η συμφωνία συνεργασίας ΕΕΑΕ-Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής των ΗΠΑ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 16:58
-A +A
Επικαιροποιήθηκε η συμφωνία συνεργασίας ΕΕΑΕ-Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής των ΗΠΑ

Υπεγράφη στη Βιέννη, στο περιθώριο της 62ης Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η επικαιροποιημένη συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και της αντίστοιχης Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών (United States Nuclear Regulatory Commission- NRC).

Η συμφωνία μεταξύ των δύο ρυθμιστικών αρχών υπογράφηκε για πρώτη φορά το έτος 1993 και έκτοτε επικαιροποιείται κάθε πέντε χρόνια. Προβλέπει τη συνεργασία των δύο αρχών σε θέματα πυρηνικής ασφάλειας και ειδικότερα στα πεδία της ανταλλαγής τεχνικών πληροφοριών, της έρευνας και της εκπαίδευσης προσωπικού.

Η υπογραφή της επικαιροποιημένης συμφωνίας, στις 19 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η ΕΕΑΕ σε ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει τη δέσμευση στην ασφάλεια και τη διάθεση στενής συνεργασίας των δύο πλευρών στον τομέα της πυρηνικής ασφάλειας. Η επικαιροποίηση της συμφωνίας υπεγράφη από τους προέδρους των δύο ρυθμιστικών αρχών Χρήστο Χουσιάδα και Kristine Svinicki, παρουσία της εκπροσώπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΙΑΕΑ Α. Μήτση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα