Επιχειρηματίας φέρεται να δωροδόκησε για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο
Reuters

Επιχειρηματίας φέρεται να δωροδόκησε για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο

Ένας επιχειρηματίας ο οποίος έλαβε εκατομμύρια δολάρια για την επιτυχημένη εκστρατεία του στο Τόκιο για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, θεωρείται ύποπτος από τις γαλλικές αρχές για εμπλοκή του σε δωροδοκίες για να βοηθήσει την υποψηφιότητα της Ιαπωνίας σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Συγκεκριμένα, ο Χαραγιούκι Τακαχάσι πρώην διευθυντικό στέλεχος του διαφημιστικού πρακτορείου Dentsu Inc, πληρώθηκε 8,2 εκατομμύρια δολάρια από την επιτροπή που πρωτοστάτησε στην κατάθεση υποψηφιότητας του Τόκιο για τους Αγώνες του 2020, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters. 

Μετά την παρέμβασή του στην επιτυχημένη εκστρατεία του Τόκιο, ο Τακαχάσι  μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, μια ομάδα που ανέλαβε την εκτέλεση των θερινών αγώνων μετά την απονομή της στην Ιαπωνία.

Ο Τακαχάσι δήλωσε στο Reuters ότι η δουλειά του συμπεριλάμβανε και την επικοινωνία με μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όπως ο Λαμίν Ντιάκ στον οποίο έδωσε δώρα, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και ρολογιού Seiko. «Είναι φθηνά», είπε.

Ο Λαμίν Ντιάκ από την πλευρά του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, σχετικά με την δωροδοκία. Ωστόσο οι κανονισμοί της ΔΟΕ επιτρέπουν δώρα σε νόμιμη αξία αλλά η αξία του ρολογιού υπερέβαινε τα 42.000 ευρώ. 

AP Photo/Jae C. Hong