Επανεμφάνιση Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από τρεις εβδομάδες
ΜΜΕ Βόρειας Κορέας

Επανεμφάνιση Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από τρεις εβδομάδες

Τέλος στις φήμες που ήθελαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με τον ίδιο να εξαφανίζεται από το προσκήνιο για δεύτερη φορά και επί τρεις εβδομάδες, έβαλε ανακοίνωση που εξέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας (KCNA).

Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν προήδρευσε σε συνεδρίαση της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής στην οποία ανακοινώθηκαν «κρίσιμα μέτρα για σημαντική αύξηση της ικανότητας της γραμμής πυρός του στρατού της Βόρειας Κορέας».

Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει πως στη συνεδρίαση, «παρουσιάστηκαν νέες πολιτικές για την αποτροπή πυρηνικού πολέμου στη χώρα» και τονίζει ότι κύριος σκοπός της συνεδρίασης ήταν η τοποθέτηση των στρατηγικών Ενόπλων Δυνάμεων σε κατάσταση εγρήγορσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας υπέγραψε επτά διατάγματα, που σχετίζονται με τις αποφάσεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων και διάταγμα για «την ευθύνη και τους ρόλους των στρατιωτικών σχολών».

Το KCNA δεν ανέφερε στην ανακοίνωσή του πότε πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση, ωστόσο το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νότιας Κορέας, Yonhap News, εκτιμά πως αυτή έγινε το Σάββατο, επειδή, συνήθως, τα ΜΜΕ στη Βόρεια Κορέα παρουσιάζουν τις δράσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν μία ημέρα μετά.