Ενισχύει το Ισραήλ το τείχος που τη χωρίζει από τη Λωρίδα της Γάζας

Ενισχύει το Ισραήλ το τείχος που τη χωρίζει από τη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι η χώρα έχει ξεκινήσει τις εργασίες για την κατασκευή ενός τείχους έξι μέτρων ύψους το οποίο θα εκτείνεται σε μήκος 65 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

«Το τείχος θα εμποδίζει τους τρομοκράτες από τη Γάζα να εισέρχονται στο έδαφός μας», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, οι εργασίες ξεκίνησαν την Πέμπτη και η κατασκευή --που μοιάζει με ένα ψηλό, σιδερένιο τείχος το οποίο έχει στο πάνω μέρος του και συρματόπλεγμα-- θα ακολουθεί τα ίχνη μιας υπόγειας κατασκευής που έχει δημιουργηθεί για να εμποδίζει τη διάνοιξη τούνελ κάτω από τα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Το τείχος αυτό προστίθεται στον ενισχυμένο, θαλάσσιο τοίχο που υπάρχει προκειμένου να εμποδίζονται οι εισβολές στο Ισραήλ από τη Γάζα μέσω της Μεσογείου.

«Αν δεν διατηρηθεί η ηρεμία στη Γάζα, θα λάβουμε αποφάσεις, ακόμη και σε περίοδο εκλογών και δεν θα διστάσουμε να δράσουμε», προειδοποίησε ο Νετανιάχου χθες.

Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν είναι πολύ πιθανό ο Νετανιάχου, ο οποίος είναι και υπουργός Άμυνας, να εμπλακεί σε έναν νέο πόλεμο πριν τις εκλογές της 9η Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ