Ενδιαφέρον του Twitter για την TikTok

Ενδιαφέρον του Twitter για την TikTok

H αμερικανική εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Twitter υποστηρίζει ότι ήρθε σε επαφή με την κινεζική TikTok εκφράζοντας ενδιαφέρον να εξαγοράσει τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ με δεδομένη την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την επίμαχη εφαρμογή.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν το Twitter μπορεί να αγοράσει το TikTok από τους Κινέζους ιδιοκτήτες του και μπορεί να ολοκληρώσει μια συμφωνία εντός του παραθύρου των 45 ημερών που έχει δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πηγές που αναφέρονται στο Wall Street Journal.

Η αξία των επιχειρήσεων της TikTok στις ΗΠΑ είναι ασαφής, αλλά οι εκτιμήσεις την έκαναν σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Twitter είναι περίπου 29 δισεκατομμύρια δολάρια και επισκιάζεται από τη Microsoft η οποία υπολογίζεται σε 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Εν τούτοις, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μια πιθανή συμφωνία του Twitter με την TikTok θα αντιμετωπίσει λιγότερη ρυθμιστική πίεση από τις αρχές ανταγωνισμού από ό,τι η Microsoft.

Ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την ιδιοκτήτρια της TikTok ByteDance για την εξαγορά της. Με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, η Microsoft πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξαγοράς ως τις 15 Σεπτεμβρίου για τις επιχειρήσεις της Tik Tok στις ΗΠΑ αλλά και στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά. 

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες την ByteDance, μητρική της Tik Tok και τη Microsoft, τότε η δημοφιλής εφαρμογή θα σταματήσει την δραστηριότητα της επί αμερικανικού εδάφους. 

Εδώ και καιρό ο Λευκός Οίκος αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν εκφράσει ανοικτά τους φόβους τους για την δημοφιλή εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούν εκατομμύρια νέοι στις ΗΠΑ.