EMA: Σε επικοινωνία με τους παρασκευαστές εμβολίων για αντιμετώπιση των μεταλλάξεων

EMA: Σε επικοινωνία με τους παρασκευαστές εμβολίων για αντιμετώπιση των μεταλλάξεων

Τα δεδομένα που αφορούν στην ινδική μετάλλαξη παρακολουθεί στενά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, σύμφωνα με τον Μάρκο Καβαλιέρι, επικεφαλής των βιολογικών απειλών για την υγεία και της στρατηγικής για τα εμβόλια στον ΕΜΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Μ. Καβαλιέρι δήλωσε πως τα εμβόλια που χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA φαίνεται ότι εξουδετερώνουν αυτή τη μετάλλαξη, υπογραμμίζοντας παράλληλα: «είμαστε πεπεισμένοι ότι τα εμβόλια γενικά θα καλύψουν αυτή τη μετάλλαξη».

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι ο ΕΜΑ είναι σε επικοινωνία με τους παρασκευαστές για να είναι βέβαιος ότι υπάρχει προετοιμασία σε περίπτωση που χρειαστεί επικαιροποίηση της σύνθεσης ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση μεταλλάξεων.

Ο Μάρκο Καβαλιέρι ανέφερε επίσης ότι ο ΕΜΑ αξιολογεί τα δεδομένα που αφορούν στους εφήβους σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech «με την πρόθεση να επεκτείνουμε την ένδειξη για χρήση και σε αυτή την κατηγορία. Στοχεύουμε στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας για να φτάσουμε στη γνωμοδότηση στο τέλος του μήνα (Μαΐου)».