Εμ. Μακρόν: Εξετάζει αναβολή επίσκεψης στη Σερβία λόγω «κίτρινων γιλέκων»

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, 18:45
-A +A
Εμ. Μακρόν: Εξετάζει αναβολή επίσκεψης στη Σερβία λόγω «κίτρινων γιλέκων»

 

Tην αναβολή της επίσκεψης που επρόκειτο να πραγματοποιήσει την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη στη Σερβία εξετάζει ο Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της κρίσης με τα «κίτρινα γιλέκα», όπως γνωστοποίησε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα. Η προγραμματισμένη επίσκεψη προέβλεπε αναχώρηση του Μακρόν για το Βελιγράδι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη και επιστροφή στο Παρίσι την επόμενη μέρα.

Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στα σύνορα με την Ισπανία

Στο μεταξύ, οι αποκλεισμοί δρόμων, στους οποίους προχώρησαν στη Γαλλία τα «κίτρινα γιλέκα», είχαν επιπτώσεις σήμερα στα σύνορα με την Ισπανία, όπου σημειώθηκαν ουρές χιλιομέτρων, καθώς έχουν μπλοκαριστεί χιλιάδες φορτηγά, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές της Καταλονίας.

Στην παραμεθόριο περιοχή της Λα Ζονκέρα, το μποτιλιάρισμα έχει φθάσει τα 19 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο ΑΡ-7, σύμφωνα με την καταλανική αρχή διαχείρισης της οδικής κυκλοφορίας, που ανήρτησε στο Twitter εικόνες με τις ουρές που σχηματίζουν τα φορτηγά.

Από την πλευρά της η καταλανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι μεταξύ 3000-4000 φορτηγά έχουν αποκλειστεί στην περιοχή ως συνέπεια του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα