Ελβετία: Παρατείνονται ως τις 26 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα

Ελβετία: Παρατείνονται ως τις 26 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα

Η κυβέρνηση της Ελβετίας παρέτεινε σήμερα τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού για μία ακόμη εβδομάδα, μέχρι τις 26 Απριλίου, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι μια σταδιακή χαλάρωση των μέτρων ενδέχεται να ξεκινήσει από αυτόν τον μήνα.

Μεταξύ άλλων, η Ελβετία έχει κλείσει τα σύνορά της, έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις και τα σχολεία δεν λειτουργούν.

«Για μια επιτυχή σταδιακή άρση των μέτρων θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις» τόνισε στην ανακοίνωση η κυβέρνηση. Μεταξύ των κριτηρίων που θα ληφθούν υπόψη ώστε να χαλαρώσουν τα μέτρα είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, των ανθρώπων που νοσηλεύονται και το ποσοστό θνητότητας.

Λόγω της πανδημίας η κυβέρνηση εκτιμά εξάλλου ότι η ελβετική οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί ακόμη και κατά 10,4% φέτος, εφόσον παραταθεί η καραντίνα τόσο στην Ελβετία, όσο και στο εξωτερικό, γεγονός που θα πυροδοτούσε χρεοκοπίες και απολύσεις. Σε αυτό το σενάριο παρατεταμένης ύφεσης προβλέπεται μια ελαφρά ανάκαμψη κατά 3,4% για το 2021.

Ένα δεύτερο σενάριο ταχείας ανάκαμψης προβλέπει συρρίκνωση μόνο κατά 7,1% φέτος αλλά και εξίσου ισχυρή ανάπτυξη για το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

AP Photo/Jean-Francois Badias