Έκτακτη συνεδρίαση της «Κόμπρα» μετά την επίθεση με μαχαίρι

Έκτακτη συνεδρίαση της «Κόμπρα» μετά την επίθεση με μαχαίρι

«Η Βρετανία δεν θα εκφοβιστεί ποτέ», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά την επίθεση με μαχαίρι στην Γέφυρα του Λονδίνου, που άφησε τρεις νεκρούς, δύο ανυποψίαστους πολίτες και τον δράστη. Απόψε στις 21:30 τοπική ώρα (23:30 ώρα Ελλάδος) συγκαλείται εκτάκτως η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων «Κόμπρα» η οποία συνεδριάζει υπό τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

«Η Βρετανία δεν θα εκφοβιστεί ποτέ, δεν θα διαιρεθεί, δεν θα τρομοκρατηθεί από τέτοιου είδους επιθέσεις και οι βρετανικές αξίες θα επικρατήσουν» διεμήνυσε από τη Ντάουνινγκ Στριτ ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, για το περιστατικό της επίθεσης από τον νεκρό πλέον ένοπλο δράστη στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι όσοι εμπλέκονται στο έγκλημα και στην επίθεση θα κυνηγηθούν και θα δικαστούν, ενώ εξήρε την «γενναιότητα» των υπηρεσιών άμεσης επέμβασης, όσο κυρίως των πολιτών που χάρη στην άμεση και ηρωική τους παρέμβαση έγινε εφικτό να αφοπλισθεί ο δράστης.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον ενημερώθηκε από τις αστυνομικές αρχές για την κατάσταση, και εν συνεχεία δήλωσε ότι «από ότι γνωρίζουμε το περιστατικό έχει περιοριστεί», προτρέποντας όμως τους πολίτες να τελούν σε συνεχή εγρήγορση, καθώς όπως ανέφερε «δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τι συνέβη το 2017 στο ίδιο σημείο της πόλης». Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψουν σύντομα όλοι στην καθημερινότητά τους. 

Τέλος, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και στα θύματα - τους τραυματίες του περιστατικού - αλλά και στις οικογένειές τους.

Διαβάστε ακόμη:

Τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη