Έκρηξη σε κατάστημα στο Λονδίνο - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Έκρηξη σε κατάστημα στο Λονδίνο - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Σάουθολ του Λονδίνο, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για διαρροή σε αγωγό αερίου, ο οποίος συνέδεε με το κεντρικό δίκτυο ένα κουρείο και ένα μαγαζί κινητής τηλεφωνίας στην King Street. Αμέσως προκλήθηκε φωτιά και κατέρρευσε μέρος του κτιρίου.

Βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς, ενώ έχει επιβεβαιωθεί η ανάσυρση ενός τραυματία, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Επίσης έχουν διασωθεί ένα μωρό και τέσσερις ενήλικες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί, ενώ η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε την εκκένωση από παρακείμενα κτίρια 14 ατόμων και δύο παιδιών.

Στο σημείο έσπευσαν 40 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οι οποίοι προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς και ακολούθως ξεκίνησαν την αναζήτηση ανθρώπων είτε που έχουν εγκλωβιστεί, είτε που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής επίβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί από την έκρηξη, απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί σε αριθμό, καθώς η επιχείρηση των πυροσβεστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε μαγαζί και σε παρακείμενα κτίρια», τόνισε εκτός των άλλω