Εκπρ. Τύπου Λευκού Οίκου για Μπόλτον: «Ξεπουλά την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ για ένα βιβλίο»

Εκπρ. Τύπου Λευκού Οίκου για Μπόλτον: «Ξεπουλά την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ για ένα βιβλίο»

Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ κατηγόρησε χθες τον πρώην σύμβουλο της εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον ότι βλάπτει την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών για να πουλήσει ένα βιβλίο.

Η Γκρίσαμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στην εκπομπή Fox Business με τον Λου Ντομπς, κατηγόρησε τον Μπόλτον για την διαρροή χειρόγραφου από το ανέκδοτο βιβλίο του. Εκεί, σύμφωνα με δημοσίευμα που έφεραν στο φως οι «New York Times», αναφέρεται ρητά ότι ο Τραμπ ζήτησε τον περασμένο Αύγουστο «πάγωμα» της στρατιωτικής βοήθειας προς τη σύμμαχο Ουκρανία έως ότου η ουκρανική κυβέρνηση εγκρίνει τη διεξαγωγή έρευνας εις βάρος της οικογένειας του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και νυν πολιτικού αντιπάλου του Τραμπ Τζο Μπάιντεν.

«Ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για την εθνική ασφάλεια της χώρας, φεύγει από τον Λευκό Οίκο και αμέσως γράφει ένα βιβλίο, κάτι πραγματικά απογοητευτικό» ανέφερε η Γκρίσαμ για τον Μπόλτον ο οποίος αποχώρησε από την θέση του, τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Κατά κάποιο μαγικό τρόπο, λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα» πρόσθεσε η αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, «το βιβλίο ήταν διαθέσιμο για προπαραγγελίες».

Χθες κατά τη διάρκεια της δίκης, οι δικηγόροι υπεράσπισης του Τραμπ ωστόσο προτίμησαν να αγνοήσουν τόσο τις αποκαλύψεις όσο και το αίτημα των Δημοκρατικών να κλητευθεί ως μάρτυρας ο ίδιος ο Μπόλτον. Έπειτα από επτά ώρες νομικής επιχειρηματολογίας, οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου δήλωσαν ότι θα ολοκληρώσουν σήμερα την παρουσίαση των βασικών σημείων νομικής υπεράσπισης του Αμερικανού προέδρου.

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais,