Εκατοντάδες υπογραφές κατά του σχεδίου Ερντογάν για διώρυγα

Εκατοντάδες υπογραφές κατά του σχεδίου Ερντογάν για διώρυγα

Εκατοντάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες εναντίον τουΒ σχεδίου που προωθεί ο Τ. Ερντογάν για τηνΒ κατασκευή της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, μήκους 45 χλμ, η οποία θα ενώνει τη Μαύρη Θάλασσα προς τον βορρά και τη θάλασσα του Μαρμαρά προς τον νότο.

Ο Τ. Ερντογάν υποστηρίζει ότι το έργο θα διευκολύνει την κυκλοφορία και θα προλαμβάνει τα ατυχήματα στα Στενά του Βοσπόρου, ενώ οι πολίτες που αντιτίθενται στο έργο αυτό καταγγέλλουν πως θα προκαλέσει περιβαλλοντικό χάος στην πόλη, αλλά και προβλήματα υδροδότησης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, βουλευτές της αντιπολίτευσης και οικολόγοι εκτιμούν ότι η έκθεση σχετικά με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της διώρυγας δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις για όλα τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η κατασκευή της.

Έτσι απηύθυναν πρόσκληση προς τους Τούρκους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην έκθεση έως τη 2α Ιανουαρίου και από χθες σχηματίζονται ουρές έξω από τα γραφεία της πολεοδομίας στην Κωνσταντινούπολη με άτομα που θέλουν να υπογράψουν κατά του έργου.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι η κατασκευή θα προχωρήσει παρά τις όποιες διαφωνίες.