Εισβολή εθνικιστών στη Βουλή της Γεωργίας - Παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Εισβολή εθνικιστών στη Βουλή της Γεωργίας - Παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Ορθοδοξία, που πραγματοποιούνταν στο κοινοβούλιο της Γεωργίας, διέκοψαν Γεωργιανοί βουλευτές εθνικιστικών κομμάτων. Ειδικότερα, το μεσημέρι ομάδα Γεωργιανών βουλευτών εθνικιστικών κομμάτων εισέβαλαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου της Γεωργίας όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για την Ορθοδοξία, και την κατέλαβαν, ζητώντας την απομάκρυνση της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Αμέσως η συνεδρίαση διακόπηκε και ο γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Ανδρέας Μιχαηλίδης και οι Έλληνες βουλευτές που συμμετέχουν στη συνεδρίαση μπήκαν μπροστά από τη ρωσική αντιπροσωπεία. Σύμφωνα με το kathimerini.gr, την ελληνική αντιπροσωπεία απαρτίζουν περίπου 20 άτομα. Ανάμεσά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης και Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στη συνέχεια το σύνολο των μελών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν. Οι εργασίες θα ξαναρχίσουν μόλις οι γεωργιανές αρχές εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των μελών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης.