Εισαγγελέας Γουότεργκειτ: Πιθανή δίωξη Τραμπ μετά το τέλος της θητείας του για φορολογική απάτη

Εισαγγελέας Γουότεργκειτ: Πιθανή δίωξη Τραμπ μετά το τέλος της θητείας του για φορολογική απάτη

Ο Νικ Άκερμαν ειδικός εισαγγελέας που μετείχε στην ομάδα δίωξης του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον κατά τη δική του Γουότεργκειτ εξέφρασε την άποψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πιθανώς να αντιμετωπίσει δίωξη μετά το πέρας της θητείας του για φορολογική απάτη.

Μιλώντας στο δίκτυο CNN μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας New York Times στις οποίες ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να μην πλήρωνε φόρους για 10 χρόνια και να κατέβαλε 750 δολάρια για τα έτη 2016 και 2017, ο Άκερμαν τόνισε χαρακτηριστικά "Το μόνο πράγμα που σώζει τον πρόεδρο αυτή τη στιγμή είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης". 

Και εξήγησε "Φαίνεται ότι ο Τραμπ έχει εμπλακεί σε μια σειρά δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως φορολογική απάτη και όχι φοροαποφυγή. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση", δήλωσε στην Έριν Μπερνετ του CNN.

"Στη φοροαποφυγή παίρνει κάποιος τον αντίστοιχο φορολογικό κώδικα και λαμβάνει τις νόμιμες εκπτώσεις. Ωστόσο, η φορολογική απάτη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι ψέμα για το εισόδημα, ψέμα για το ποιες είναι οι εκπτώσεις. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας", πρόσθεσε.