ΕΕ: Η Τουρκία πρέπει να αλλάξει την κατάσταση στη Δικαιοσύνη

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 20:01
-A +A
ΕΕ: Η Τουρκία πρέπει να αλλάξει την κατάσταση στη Δικαιοσύνη

Η Τουρκία χρειάζεται «να λάβει αποφασιστική δράση για να αναστρέψει τη σημερινή τάση που επικρατεί στο κράτος δικαίου και σε θεμελιώδη δικαιώματα», υπογραμμίζει ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από συναντήσεις που είχαν σήμερα ανώτατοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι με ανώτατα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης στην Άγκυρα.

H EE έχει σοβαρές ανησυχίες για τον μεγάλο αριθμό των δημοσιογράφων και των ακαδημαϊκών που εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Ο Χαν έκανε το παραπάνω σχόλιο στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι στην Άγκυρα.

Η Μογκερίνι επισήμανε ότι έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες συλλήψεις ακαδημαϊκών στις συνομιλίες που είχε με τον Τσαβούσογλου και εξέφρασε την ελπίδα ο κρατούμενος, πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς, να αφεθεί ελεύθερος σύντομα.

Η ίδια μάλιστα σχολίασε ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί μια διαφανής και αξιόπιστη έρευνα για τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και επισήμανε ότι οι "πραγματικοί υπεύθυνοι" του φόνου του Κασόγκι θα "πρέπει να λογοδοτήσουν".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα