8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

ΕΕ: Ενίσχυση των επενδύσεων στην παραγωγή φαρμάκων και εμβολίων στην Λ.Αμερικη

ΕΕ: Ενίσχυση των επενδύσεων στην παραγωγή φαρμάκων και εμβολίων στην Λ.Αμερικη
AP

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ενισχύσει την παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων στη Λατινική Αμερική επενδύοντας περισσότερα στην περιοχή και εκχωρώντας τεχνολογίες και ρυθμιστικές πρακτικές, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ΕΕ έχει πάρει αρκετές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων σε φτωχότερες χώρες, ξεκινώντας με επενδύσεις στην Αφρική. Τώρα οι Βρυξέλλες προσπαθούν να αναπαράγουν αυτό το μοντέλο στη Λατινική Αμερική. «Η σύμπραξη για την υγεία που εγκαινιάζουμε σήμερα θα δημιουργήσει ισχυρότερα, πιο ανθεκτικά συστήματα υγείας στη Λατινική Αμερική», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η εταιρική σχέση θα συνεπαγόταν περισσότερη χρηματοδότηση στη φαρμακοβιομηχανία της Λατινικής Αμερικής, επιπλέον των 890 εκατομμυρίων ευρώ που η ΕΕ και οι χώρες της επενδύουν ήδη σε έργα υγείας στην περιοχή μαζί με εταίρους όπως η Inter-American Development Bank .

"Θα έρθουν περισσότερα. Αυτήν τη στιγμή καθορίζουμε την οικονομική μας υποστήριξη στον τομέα της βιοτεχνολογίας στην Κούβα και το Μεξικό", είπε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή διερευνά πιθανές επενδύσεις επίσης στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα, την Ουρουγουάη και την Κολομβία. Είπε ότι το μπλοκ είναι επίσης δεσμευμένο να μοιράζεται τεχνολογίες υγείας με χώρες της Λατινικής Αμερικής, να διεξάγει έρευνα από κοινού και να συνεργάζεται για την ενίσχυση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Πηγή: Reuters