Economist: «Γιατί με τον Μπάιντεν»

Economist: «Γιατί με τον Μπάιντεν»

"Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βεβηλώσει τις αξίες που καθιστούν την Αμερική ένα φάρο για τον κόσμο" αναφέρει ο τίτλος του περιοδικού Economist το οποίο στηρίζει με αυτό τον τρόπο ανοικτά τον Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ. 

"Η χώρα που εξέλεξε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016 ήταν δυσαρεστημένη και διχασμένη. Η χώρα που αναζητά να τον επανεκλέξει είναι πιο δυσαρεστημένη και πιο διχασμένη. Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια ηγεσίας του, η πολιτική σκηνή της χώρας είναι ακόμη πιο θυμωμένη και οι στιγμές ενότητας περιορισμένες" σημειώνει το γνωστό περιοδικό.

"Η καθημερινή ζωή καθορίζεται από μια πανδημία που προκάλεσε σχεδόν 230.000 θανάτους που πληροφορούμαστε εν μέσω φιλονικιών και ψεμάτων. Πολλά από αυτά τα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις 3 Νοεμβρίου. Ο Τζο Μπάιντεν είναι η αντίθεση του Τραμπ. Δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία για αυτό που πλήττει την Αμερική. Αλλά είναι καλός άνθρωπος που θα αποκαθιστούσε τη σταθερότητα και την ευγένεια στην προεδρία. Εάν εκλεγεί, έχει το δύσκολο έργο να ενώσει ξανά μια διχασμένη χώρα. Για τον λόγο αυτό αν είχαμε μια ψήφο, αυτή θα πήγαινε στον Τζο Μπάιντεν" αναφέρει ο Economist.

H στήριξη του Economist λίγες μέρες πριν τις εκλογές έρχεται να προστεθεί στην έμμεση ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε και η εφημερίδα Financial Times, προ ημερών.

Στο άρθρο με τίτλο "Κρίνεται το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας στην κάλπη" η εφημερίδα αφού χαρακτηρίζει την αντιμετώπιση του κορονοϊου "ως τη μεγαλύτερη αποτυχία στις ΗΠΑ από την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ" προσθέτει ότι βασική προτεραιότητα του επόμενου προέδρου θα πρέπει να είναι ο χειρισμός της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι ήδη New York Times, USA Today και των επιστημονικά περιοδικά κύρους όπως τα Nature, Scientific American, New England Journal of Medicine και Lancet Oncology έχουν εκδηλώσει τη προτίμηση τους στον Τζο Μπάιντεν.