«Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε δέκα!»
Τ. Ερντογάν

«Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε δέκα!»

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις της στη Μεσόγειο, ανέφερε ο Τ. Ερντογάν μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στη «Μαζική Τελετή Εγκαινίων Υδροηλεκτρικών Σταθμών» που έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «στις θάλασσές μας ξεκινήσαμε γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ. Έτσι κατεδαφίσαμε όλα τα σχέδια και όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στην ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Τουρκίας».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «μαζί με την ανατολική Μεσόγειο ξεκινήσαμε και για γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας χωρίς να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».

Στη συνέχεια, ο Τ. Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τον ταξιδιωτικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε στην Τουρκία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τον Τούρκο πρόεδρο να απευθύνεται στις ευρωπαϊκές χώρες, λέγοντας: «Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε δέκα!».

Ο Τ. Ερντογάν σημείωσε πως «η EE ενώ άνοιξε τις πόρτες της σε χώρες που οι υποδομές τους από την οικονομία μέχρι τη δημοκρατία είναι σαθρές, άφησε την Τουρκία απέξω κι αυτό είναι ένα σημάδι ανησυχητικό».

«Αλλά ας κάνουν ό,τι θέλουν», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, για να προσθέσει: «Δεν θα γίνουν εμπόδιο στους δημοκρατικούς και οικονομικούς στόχους της Τουρκίας. Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 5, εσείς θα χάσετε 10!».

Όπως αναφέρει μάλιστα η κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com, εκείνη τη στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν, σήκωσε και τις δύο παλάμες των χεριών του για να δώσει έμφαση στην αναφορά του.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι η Τουρκία αποδείχθηκε ασυναγώνιστη διεθνώς στον τομέα της υγείας και του τουρισμού μετά την πανδημία, καλώντας τη Γερμανία να προβεί σε θετικά βήματα απέναντι στην Τουρκία. «Ειδικά στον τομέα του τουρισμού και της υγείας δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο έθνος που να μπορεί να μας συναγωνιστεί», τόνισε.