Ε. Ράμα: Ιστορικά σωστό βήμα η Συμφωνία των Πρεσπών

Ε. Ράμα: Ιστορικά σωστό βήμα η Συμφωνία των Πρεσπών

Ιστορικά σωστό βήμα χαρακτηρίζει ο Έντι Ράμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, «βλέποντας» να ανοίγονται νέες προοπτικές για όλους τους λαούς που εμπλέκονται σε αυτήν τη διαδικασία, «όπως στους "Μακεδόνες" και στους Αλβανούς».

Σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, o Aλβανός πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η Συμφωνία αφήνει πίσω της μια μακρά περίοδο μπλοκαρίσματος, διαμάχης, εμποδίων. «Χρειάζεται μια ηγεσία που έχει θάρρος», επισημαίνει ο Ε. Ράμα «ώστε να βγάλει όλη την περιοχή από τη στασιμότητα».

Παράλληλα, ο κ. Ράμα τονίζει ότι υπάρχει η ανάγκη διαλόγου μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου και ελπίζει σε μια ιστορική συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών. Μια τέτοια συμφωνία που θα την στήριζαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα ήταν σαφώς αποδεκτή και από τη χώρα του, επισημαίνει.

Όσον αφορά τις προσδοκίες του από τη γερμανική κυβέρνηση τους επόμενους μήνες ο Έντι Ράμα δηλώνει πως δεν αναμένει τίποτα ιδιαίτερο και προσθέτει: «Είναι μια πολύ αξιόπιστη κυβέρνηση μιας φιλικής χώρας, η οποία είναι πάντα παρούσα στην Αλβανία για τον εκδημοκρατισμό της περιοχής και την ευρωπαϊκή ένταξη».