«Δεν μπορούμε να έχουμε τους νόμους της Τουρκίας στη Γαλλία»
Ε. Μακρόν για Ιμάμηδες

«Δεν μπορούμε να έχουμε τους νόμους της Τουρκίας στη Γαλλία»

Την πρόθεσή του να απαγορεύσει σε τρίτες χώρες να στέλνουν ιμάμηδες στη Γαλλία και να τροφοδοτούν θρησκευτικές ή πολιτισμικές αποσχιστικές τάσεις, ανακοίνωσε ο Εμ Μακρόν. Στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία ανέφερε πως «δεν μπορούμε να έχουμε τους νόμους της στο έδαφος της Γαλλίας».

«Το να μπει ένα τέλος σε αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό προκειμένου να σταματήσει η ξένη επιρροή και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι θα σέβονται τους νόμους της γαλλικής δημοκρατίας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Μακρόν επέλεξε να αναπτύξει τις θέσεις του στην αλσατική κωμόπολη Μπουρζβιλέρ. Πρόκειται για μια πόλη μόλις 15.000 κατοίκων πλησίον της Μυλούζης, όπου αναγείρετε το τεράστιο τζαμί Αν-Μουρ των 10.000 τμ. Η επιλογή της πόλης δεν έγινε τυχαία αφού το τζαμί ανεγέρθηκε μέσω δωρεάς 14 εκατ. ευρώ από το Κατάρ.

«Η Τουρκία μπορεί να κάνει την επιλογή να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με εμάς ή όχι, αλλά δεν θα επιτρέψω σε οποιαδήποτε ξένη χώρα να τροφοδοτεί θρησκευτικές ή πολιτισμικές αποσχιστικές τάσεις στο έδαφος της Γαλλική δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να έχουμε τους νόμους της Τουρκίας στο έδαφος της Γαλλίας», τόνισε ο Μακρόν.

Ανέφερε δε ότι έχει ζητηθεί από το Γαλλικό Μουσουλμανικό Συμβούλιο να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση Ιμάμηδων εντός της επικράτειας διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα μιλούν τη γαλλική γλώσσα αλλά και ότι δεν θα επιχειρούν τη διασπορά ακραίων ισλαμιστικών απόψεων. 

«Βλέπουμε υπερβολικά πολλούς διαχωρισμούς, στο όνομα των προελεύσεων και των θρησκειών», είχε δηλώσει με αφορμή με του Πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του.

Διαβάστε ακόμα:

- Εκπρόσωπος τουρκικής Βουλής κατά Μακρόν για τους ιμάμηδες