Ε. Μακρόν: Λυπάμαι που το Βέλγιο επέλεξε F-35 αντί των Eurofighter

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, 15:23
-A +A
Ε. Μακρόν: Λυπάμαι που το Βέλγιο επέλεξε F-35 αντί των Eurofighter

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι λυπάται για την απόφαση του Βελγίου να επιλέξει τα αεριωθούμενα F-35 της Lockheed Martin έναντι των αεροσκαφών Typhoon της Eurofighter.

«Είναι μια απόφαση που ήταν αποτέλεσμα μιας διαδικασίας την οποία σέβομαι ιδιαίτερα και η οποία συνδέθηκε με πολιτικούς περιορισμούς, συγκεκριμένους για το Βέλγιο, οι οποίοι δεν είναι αρμοδιότητά μου να σχολιάσω, αλλά στρατηγικά είναι αντίθετοι στα ευρωπαϊκά συμφέροντα», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Σλοβακίας Αντρέι Κίσκα.

«Από την πλευρά μου, λυπάμαι που έγινε αυτή η επιλογή».

Χθες, το Βέλγιο ανακοίνωσε την απόφασή του να επιλέξει τα αεροσκάφη της Lockheed Martin για να αντικαταστήσει τον στόλο της από παλιά καταδιωκτικά F-16, σε μία συμφωνία 4 δισεκ. ευρώ, λέγοντας ότι η απόφαση βασίσθηκε στην τιμή των αεροπλάνων.

Η απόφαση του Βελγίου είναι μια ήττα για τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, που βρίσκονται πίσω από το πρόγραμμα Eurofighter, και σημαίνει επίσης την απόρριψη μιας ανεπίσημης προσφοράς της Γαλλίας να πωλήσει στο Βέλγιο το μαχητικό Rafale, που κατασκευάζεται από την Dassault Aviation.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 10/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα