7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Δωρεάν εμβόλια στους τουρίστες προσφέρει το Αμπού Ντάμπι - Τι ισχύει για άδειες παραμονής και βίζα

Δωρεάν εμβόλια στους τουρίστες προσφέρει το Αμπού Ντάμπι - Τι ισχύει για άδειες παραμονής και βίζα
APimages

Το Αμπού Ντάμπι, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προσφέρει στους τουρίστες δωρεάν εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ο οποίος μέχρι σήμερα προσφερόταν μόνο σε πολίτες των Εμιράτων και σε όσους είχαν καθεστώς μόνιμης κατοικίας στη χώρα.

Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η αλλαγή αφορά και το Ντουμπάι, το πολυπληθέστερο εμιράτο, ή τα άλλα πέντε εμιράτα που συνθέτουν τα ΗΑΕ.

Οι επισκέπτες με βίζα που έχει εκδοθεί από το Αμπού Ντάμπι και οι κάτοχοι διαβατηρίων που δικαιούνται τουριστική βίζα όταν φθάνουν στα ΗΑΕ μέσω του Αμπού Ντάμπι θα μπορούν να κάνουν κράτηση δωρεάν εμβολίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η Εταιρεία Ιατρικών Υπηρεσιών του Αμπού Ντάμπι, η οποία διαχειρίζεται τις υποδομές δημόσιας υγείας του εμιράτου.

Οι κάτοχοι ληγμένης άδειας διαμονής ή ληγμένης βίζας εισόδου επίσης θα δικαιούνται δωρεάν εμβολιασμό, όπως δήλωσε στις 11 Ιουνίου το Γραφείο Τύπου του Αμπού Ντάμπι.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στη διάρκεια της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα οι άδειες διαμονής κάποιων ανθρώπων να λήξουν ή να ακυρωθούν όταν εκείνοι απολύθηκαν.

Στο 85% οι εμβολιασμένοι

Οι αρχές Υγείας των ΗΑΕ ανακοίνωσαν αυτόν τον μήνα ότι σχεδόν το 85% από τον πληθυσμό που δικαιούται να εμβολιαστεί έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, αλλά δεν έχουν ανακοινώσει πόσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα ΗΑΕ τον τελευταίο μήνα και το Αμπού Ντάμπι εξακολουθεί να έχει περιορισμούς στην είσοδο, περιλαμβανομένης της αυτοαπομόνωσης και του μοριακού τεστ κατά διαστήματα μετά την άφιξη.

Όσοι εισέρχονται οδικώς από άλλα εμιράτα υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό για να αποδειχτεί ότι δεν είναι μολυσμένοι.

Οι ταξιδιώτες από 27 χώρες, περιλαμβανομένων της Κίνας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, μπορούν να εισέρχονται χωρίς καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Οι αρχές υγείας των ΗΑΕ προσφέρουν τα εμβόλια της κινεζικής Sinopharm και της Pfizer/BioNTech στο Αμπού Ντάμπι.