Δολοφονία Φλόιντ: Ο Ερντογάν κατήγγειλε έναν «ρατσιστικό» και «φασιστικό» φόνο

Δολοφονία Φλόιντ: Ο Ερντογάν κατήγγειλε έναν «ρατσιστικό» και «φασιστικό» φόνο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε "ρατσιστικό” και "φασιστικό” τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ενδέχεται να ενοχλήσουν την Ουάσινγκτον την ώρα που η Άγκυρα προσπαθεί να αποκαταστήσει τις διμερείς σχέσεις οι οποίες έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από το 2016.

Σε ανάρτησή του στο Twitter τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε "τη ρατσιστική και φασιστική προσέγγιση που οδήγησε στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην αμερικανική πόλη Μινεάπολη έπειτα από βασανιστήρια”.

Ο 46χρονος Φλόιντ πέθανε τη Δευτέρα το βράδυ αφού συνελήφθη επειδή φέρεται να προσπάθησε να πληρώσει με ένα πλαστό 20δόλαρο.

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και ένας εξ αυτών είχε το γόνατό του επί ώρα πάνω στον λαιμό του. "Δεν μπορώ να αναπνεύσω”, ακούγεται να λέει ο Φλόιντ σε βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, προτού πεθάνει.

"Είμαι πεπεισμένος ότι αυτοί που διέπραξαν αυτή την απάνθρωπη πράξη θα λάβουν την τιμωρία που αξίζουν. Θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση”, τόνισε ο Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ