Δοκιμάζει τους ρωσικούς S-400 σήμερα η Άγκυρα

Δοκιμάζει τους ρωσικούς S-400 σήμερα η Άγκυρα

 

Στην πρώτη δοκιμή του ρωσικού αντι-αεροπορικού συστήματος S-400 προχωράει σήμερα η Τουρκία, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχία της τουρκικής πρωτεύουσας γνωστοποιείται στους κατοίκους ότι αεροσκάφη F-16 και άλλου τύπου μαχητικά θα εκτελέσουν σήμερα και αύριο δοκιμαστικές πτήσεις σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από τον εναέριο χώρο της Άγκυρας.

Όπως μεταδίδει το sigmalive, τα F-16 θα πετάξουν σε συγκεκριμένες μοίρες και θα προσεγγίσουν συστοιχίες των S-400, που βρίσκονται στη βάση Ακιντζί κοντά στην Άγκυρα, προκειμένου να δοκιμαστεί το ραντάρ και η δυνατότητα ανίχνευσης του αντι-αεροπορικού συστήματος.

Η νομαρχία της Άγκυρας προέβη στην ανακοίνωση αυτή για να μην πανικοβληθούν οι πολίτες με τις χαμηλές πτήσεις των F-16.

Όπως σημειώνει ο τουρκικός τύπος, αν δεν σοβούσε η κόντρα ΗΠΑ – Τουρκίας και δεν είχε αποφασιστεί η αναστολή των εξοπλιστικών προγραμμάτων προς την Άγκυρα, φέτος το Νοέμβριο η Τουρκία θα παραλάμβανε τα πρώτα αμερικανικά F-35 και το ρωσικό σύστημα S-400 θα δοκιμάζονταν πάνω στα 5ης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη. Ελλείψει όμως F-35, η Άγκυρα δοκιμάζει το πανάκριβο νέο-αποκτηθέν υπερόπλο της με τα παλαιότερου τύπου μαχητικά που διαθέτει F-16.