Δημοσκόπηση Morning Call: 7% προβάδισμα ο Μπάιντεν στην Πενσυλβάνια

Δημοσκόπηση Morning Call: 7% προβάδισμα ο Μπάιντεν στην Πενσυλβάνια

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα και την αγωνία να κορυφώνεται, οι αμερικανικές εκλογές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι τελευταίες δημοσκοπήσει σε εθνικό επίπεδο δίνουν προβάδισμα στον Μπάιντεν που κυμαίνεται από 4 έως 13 μονάδες διαφορά. 

Στην Πενσυλβάνια, μια από τις κρισιμότερες πολιτείες για την έκβαση των εκλογών, ο Τζο Μπάιντεν κατέχει προβάδισμα 7 μονάδων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Morning Call / Muhlenberg College.

Συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν αποσπά  το 51% των πιθανών ψηφοφόρων, ενώ το 44% αυτών υποστηρίζει τον Τραμπ στην Πενσυλβάνια την πολιτεία στην οποία έχει γεννηθεί ο πρώην αντιπρόεδρος. Ωστόσο οπως επισημαίνει η εφημερίδα Morning Call, το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης είναι συν ή μείον 5,5%, που σημαίνει ότι το 45,5% θα μπορούσε να υποστηρίξει τον Μπάιντεν και το 49,5% θα μπορούσε να υποστηρίξει τον Τραμπ. 

Ο Τραμπ διατηρεί ως επί το πλείστον υποστήριξη μεταξύ ανδρών της Πενσυλβανία, με 9% διαφορά, την ώρα που ο Μπάιντεν προηγείται με 21% στις γυναίκες ψηφοφόρους και 13% στους  στους αποφοίτους κολεγίου.

Σύμφωνα με το Reuters, ήδη έχουν ψηφίσει 50 εκατομμύρια Αμερικανοί, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όσον αφορά στην πρόωρη ψήφο. Πολιτικοί αναλυτές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι οι ψηφοφόροι αναμένεται να ανέλθουν συνολικά στους 150 εκ. σε αντίθεση με τα 137 εκ. ψηφοφόρους που άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα το 2016.

AP Photo/ Matt Slocum