Δημοσκόπηση - Γερμανία: Το 67% πιστεύει ότι καγκελάριος θα εκλεγεί ο Σολτς

Δημοσκόπηση - Γερμανία: Το 67% πιστεύει ότι καγκελάριος θα εκλεγεί ο Σολτς

Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα προτιμούν προσωπικά, το 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) θα λάβει τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία διεξήχθη από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του δικτύου RTL.

Tο 18% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα κερδίσουν τα δύο αδελφά συντηρητικά κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές. Το 4% εκτιμά ότι οι Πράσινοι θα κερδίσουν τις εκλογές και το 2% κάποιο άλλο κόμμα.

Επίσης, το 91% των συμπαθούντων το SPD, αλλά και το 84% των Πρασίνων ψηφοφόρων πιστεύουν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους στις ελογές τιης προσεχούς Κυριακής

Το 44% όσων ψηφίζουν Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές πιστεύει ότι νικητές θα εξέλθουν τα κόμματά τους, ενώ οι το 41% των ψηφοφόρων του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) επίσης πιστεύει ότι θα κερδίσουν οι συντηρητικοί. Σε εκλογική νίκη Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοιωνιστών πιστεύει το 30% όσων ψηφίζουν την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD)

Οι νεότεροι ερωτηθέντες -κάτω των 30 ετών- πιστεύουν σε ποσοστό 14% ότι πρώτο κόμμα θα είναι οι Πράσινοι.

Το 67% όλων των ερωτηθέντων πιστεύει σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση ότι καγκελάριος θα εκλεγεί ο Όλαφ Σολτς. Ο Άρμιν Λάσετ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 16% και η Αναλένα Μπέρμποκ στην τρίτη θέση με μόλις 2%.

Ότι ο Άρμιν Λάσετ θα εκλεγεί καγκελάριος πιστεύει το 40% Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανκοιωνιστών ψηφοφόρων, και οι υποστηρικτές του FDP το πιστεύουν σε ποσοστό 35%. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών όμως το 50% εκτιμά ότι επόμενος καγκελάριος θα είναι ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς.

Το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι απόψεις και οι θέσεις που αντιπροσωπεύει ένα κόμμα είναι πιο σημαντικές από τον υποψήφιο καγκελάριό τους και μόνο το 5% των ερωτηθέντων το βλέπει αντίστροφα. Και οι δύο παράγοντες είναι εξίσου σημαντικοί για το 35%.