Διάγγελμα Σ. Ματαρέλα: «Να παρέμβει η ΕΕ πριν να είναι πολύ αργά»

Διάγγελμα Σ. Ματαρέλα: «Να παρέμβει η ΕΕ πριν να είναι πολύ αργά»

Την ανάγκη η Ευρώπη να κατανοήσει την σοβαρότητα της απειλής και να παρέμβει με συγκεκριμένο τρόπο, πριν να είναι αργά τόνισε σε νέο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, αναφερόμενος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει περιέλθει όλη η ήπειρος λόγω κορονοϊού.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρόεδρος υπενθύμισε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, εν συνεχεία υπογράμμισε: «Δεν το έπραξε, ακόμη, το συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Αναμένουμε να συμβεί με συγκεκριμένο τρόπο, τις επόμενες ημέρες. Απαιτούνται νέες κοινές πρωτοβουλίες, ξεπερνώντας παλαιά πρότυπα, τα οποία είναι έξω από την πραγματικότητα της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ήπειρός μας. Ελπίζω όλοι να κατανοήσουν πλήρως, πριν να είναι πολύ αργά, την σοβαρότητα της απειλής για την Ευρώπη. Η αλληλεγγύη δεν απαιτείται μόνον από τις αξίες της Ένωσης, αλλά αποτελεί και κοινό συμφέρον».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ