Διαδηλώσεις στο Ιράν για την τιμή των καυσίμων - Ένας νεκρός

Διαδηλώσεις στο Ιράν για την τιμή των καυσίμων - Ένας νεκρός

Ένας πολίτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων μετά την αύξησης της τιμής της βενζίνης χθες βράδυ στην πόλη Σιρτζάν στο κεντρικό Ιράν, όπως μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

«Δυστυχώς σκοτώθηκε ένας άνθρωπος», δήλωσε ο Μοχάμεντ Μαχμουνταμπαντί, ο εκτελών χρέη κυβερνήτη της Σιρτζάν, σύμφωνα με το Isna, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει άμεσα τα αίτια του θανάτου του. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν τραυματίες μεταξύ των πολιτών.

«Η αύξηση της τιμής επιτρέπει να βοηθηθούν οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες», δηλαδή «75% του πληθυσμού», δήλωσε χτες ο Ροχανί κατά την συνεδρίαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο IRNA. «Κανείς δεν θα πρέπει να σκεφτεί ότι η κυβέρνηση το έκανε αυτό γιατί αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ούτε ένα ριάλ δεν θα πάει στο υπουργείο Οικονομικών», πρόσθεσε.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μια εβδομάδα μετά την ανακάλυψη ενός κοιτάσματος πετρελαίου το οποίο σύμφωνα με τον Ιρανό πρόεδρο είναι 50 δις βαρέλια και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας στην περιοχή του Κουζεσταν.