Deutsche Welle: Στο Βερολίνο η τριμερής για το Κυπριακό

Deutsche Welle: Στο Βερολίνο η τριμερής για το Κυπριακό

Ο γγ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε, αργά χθες το απόγευμα, πρόσκληση προς τους Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί για μια κοινή συνάντηση στην γερμανική πρωτεύουσα στις 25 Νοεμβρίου, η οποία έγινε αποδεκτή και ανακοινώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα από τους εκπροσώπους των πλευρών, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle.

Κατά την τριμερή συνάντηση επί γερμανικού εδάφους οι δύο ηγέτες θα επιχειρήσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε επίπεδο όρων αναφοράς και να πετύχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία θα επιτρέπουν στη διαδικασία να προχωρήσει σε μια άτυπη πενταμερή με τη συμμετοχή και των εγγυητριών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι για την προετοιμασία της συνάντησης στο Βερολίνο, αναμένεται να επανέλθει στην Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζειν Χολ Λουτ, εντός Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της πόλης που επέλεξε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για να φιλοξενήσει την τριμερή συνάντηση, σχολιάζεται ήδη από πολιτικούς αναλυτές στην Κύπρο, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η επιλογή της γερμανικής πρωτεύουσας δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Και αυτό, γιατί το Βερολίνο γιορτάζει αυτό τον Νοέμβριο τα τριαντάχρονα από την Πτώση του Τείχους που χώριζε την πόλη για 28 χρόνια. Έτσι, οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα κληθούν να συνομιλήσουν σε ένα περιβάλλον με έντονο συμβολισμό επανένωσης, αφού στο Βερολίνο θα πραγματοποιούνται πλήθος εκδηλώσεις για την επανένωση της πόλης, αλλά και της Γερμανίας.