«Δεν παραιτούμαι - Απόπειρα πραξικοπήματος οι κατηγορίες»

«Δεν παραιτούμαι - Απόπειρα πραξικοπήματος οι κατηγορίες»

«Απόπειρα πραξικοπήματος» χαρακτήρισε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου την παραπομπή του σε δίκη με τις κατηγορίες της διαφθοράς. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του, δηλώνοντας ότι πίσω από την τριετή δικαστική έρευνα βρίσκονται «ξένα συμφέροντα». 

Ο Νετανιάχου κατήγγειλε παγίδευσή του, ισχυριζόμενος ότι η έρευνα είναι προϊόν των «ξένων συμφερόντων» που αποπειρώνται «μια νομική επανάσταση» στο Ισραήλ. «Η αστυνομία με παγίδευσε» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ, θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας» διεμήνυσε σε διάγγελμά τους προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Νωρίτερα, ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας Αβιχάι Μαντελμπλίτ απήγγειλε τις κατηγορίες της δωροδοκίας, της απάτης και της απιστία εναντίον του πρωθυπουργού του Ισραήλ. 

Οι κατηγορίες εις βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού αφορούν τρεις υπό έρευνα υποθέσεις, οι οποίες είναι γνωστές ως «Υποθέσεις 1.000, 2.000 και 4.000».

Ακόμη όταν αρχίσει η έρευνα σε βάρος του, ο Νετανιάχου δεν θα είναι νομικά υποχρεωμένος να παραιτηθεί στη περίπτωση που γίνει ξανά πρωθυπουργός, ακόμη και αν που κριθεί ένοχος και χάσει όλες τις εφέσεις που δικαιούται να υποβάλει. Η δικαστική διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει χρόνια, σημειώνουν αναλυτές.

AP PHOTO